top of page

At sætte grænser - eller sige hvordan du gerne vil have det !

Opdateret: 14. apr. 2023

I mange sammenhænge har jeg hørt om at sætte grænser, at sætte sunde grænser. Her til går grænsen. Men egentlig har jeg det lidt svært med den formulering efterhånden, for det skaber da også afstand og måske afvisning. Jeg tænkte at jeg netop var blevet bedre til at sætte grænser, men så kom jeg til at tænkte på at jeg da stadig kan have udfordringer med at sige hvad jeg gerne ville have - Hvis vi i stedet for at fortælle andre og os selv hvor grænsen går, kunne tale i ønske form: Jeg vil ikke have tulipaner........? - Jeg ønsker mig roser..... Jeg vil ikke have du altid tager ud i byen..... - Jeg ønsker mig mere samvær med dig...... Jeg vil ikke have du går og lyver hele tiden......... - Jeg ønsker mig at du taler sandhed.....

I den ene form er der en udelukkelse - i den anden et ønske, hvor vi kan finde ud af om vi kan imødekomme hinanden. Hvordan vi kan gøre det og om det noget vi kan opfylde hos hinanden. En gang for mange år siden, som helt ung, var jeg i et parforhold, hvor jeg følte vi gik i ring og jeg var ikke glad. Jeg havde mødt en spirituel terapeut og talte med hende og om at der kunne være problemer hvis jeg lavede en direkte afvisning og sagde jeg ville ud af forholdet. Hun fik guided mig til at sige - hvad jeg ville have opfyldt i et parforhold for at kunne være i det. Og hun sagde at det nok ville betyde at han selv sagde at det kunne han ikke levere. Og det hvad hvad der skete. - Det var at fortælle hvad jeg gerne ville have. Men jeg kan ikke huske at jeg er blevet spurgt så meget i mit liv, om hvad jeg ville have. Jeg følte at jeg skulle sørge for at andre havde det godt og det betød jeg sjældent var hjemme i mig selv og mærkede mine egne behov og ønsker. Jeg var mere ude i andre behov. Jeg flød med andres energier, selvom jeg et sted også lavede mine helt egne beslutninger og handlinger, var det meste baseret på andres behov eller en form for trods, så det bare var det modsatte af andres behov eller forventninger. Men derfor stadig med udgangspunkt i det jeg mente andre syntes. Men det betyder jo meget at vi lærer det, at udtrykke hvad vi ønsker og vil have i vores Liv, hvis vi vil skabe det Liv vi hver især ønsker. Det betyder meget at vi tager ansvaret for vores Liv, hjem til os selv og øver os i at mærke os selv og lære at finde modet til at udtrykke det. Sociale medier er ikke altid det bedste sted at øve sig først, med mindre at det er en lille vennekreds man deler med. Der er hårde bedømmelser ind i mellem i højsæde. Der findes terapeuter der hjælper med at lære dig at mærke kroppens behov, dine behov, dine følelser og finde en måde at sætte retning for dig selv. Men svarene ligger ikke ude hos andre - dine ønsker er dine, dine behov er dine. Når du kender dem er det meget lettere at sige NEJ til noget og JA til noget. Men det kræver at du siger JA til dig selv. DU er betydningsfuld - DU er særlig. Andre har brug for lige præcis den du er - derfor kan det ikke nytte noget at gøre andres behov til dine. Men vi skal jo lige lære det og det ønsker jeg dig alt det bedste med. Jeg øver mig stadig - jeg er blivet bedre. Så mit Liv er nu mit. Ønsker du hjælp af mig til at blive stærkere i dine ønsker - så er det muligt at booke tid på stinesawareheart@gmail.com eller 42647618 Kærligst Stine Rose


53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page