top of page

Minhjemmeside gruppe

Offentlig·1 medlem

Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt 5 dhjetor 2023


1:35... Shqipërisë do të startojë në orën 20:45 dhe do të transmetohet drejtpërdrejtë në Digitalb. Departamenti i Informacionit, më i madhi, më ...


Marrëdhëniet Shqiperi-Hungari - Ministria per Evropën dhe Kryeqyteti dhe qyteti më i madh është Budapesti. Hungaria është një shtet unitar dhe një republikë parlamentare. Parlamenti përbëhet nga 199 deputetë dhe ... 1. Dokumentet e nevojshme për pajisje me pasaportë për personat mbi 16 vjec- Kopjen e letërnjoftimit të Republikës së Kosovës me afat vlefshmërie- Pasaporta paraprake e skaduar nëse pala ka pasur një të tillë- Dëshmi e pagesës për pasaportë2. Dokumentet e nevojshme për pajisje me pasaportë për personat nën 16 vjec- Çertifikatën e lindjes- Çertifikatë shtetësie- Dëshminë e identitetit të prindërve (letërnjoftim, pasaportë e RKS, patentë- shofer)- Çertifikatë e vdekjes së prindit në rast vdekje- Vendimin e gjykatës për përkujdesje të fëmijës në rast se prindërit janë të ndarë- Autorizimi ligjor origjinal i legalizuar nga noteri në rast të mungesës së njërit prind- Çertifikata e vendbanimit e RKS- Dëshmia e pagesës për pasaportë3. Dokumentet e nevojshme për pajisje me pasaportë pas humbjes/dëmtimit për personat mbi 16 vjec- Një kopje të letërnjoftimit të Republikës së Kosovës me afat vlefshmërie- Pasaportën e dëmtuar (nëse aplikon për shkak të pasaportës së dëmtuar)- Raportin origjinal të policisë të shtetit ku ka humbur ( nëse aplikon për shkak të humbjes së pasaportit, brenda tre muajve nga data e humbjes)- Vendimin e formës së prerë të gjykatës kompetente në rast të konfiskimit të pasaportit- Dëshmia e pagesës për pasaportë4. Drejtuesi i misionit konsullor mund të ofrojë ndihmë për shtetasit e Kosovës vetëm atëherë kur vërtetohet se shtetasi i gjendur në vështirësi nuk posedon njëkohësisht dhe shtetësinë e shtetit pranues. Ofrimi i ndihmës në rrethana të jashtëzakonshme, sic mund të jenë fatkeqësitë natyrore apo ngjarjet me rrezikshmëri të lartë, shtrihet dhe tek anëtarët e tjerë të familjes të cilët gëzojnë shtetësinë e vendit pranues. Në raste të arrestimit, ndalimit apo hapjes së ndonjë hetimi nga autoritetet e shtetit pranues, shtetasit e Kosovës kanë të drejtë të njoftojnë përfaqësinë diplomatike/konsullore dhe të kërkojnë ndihmën përkatëse, e cila konsiston në:- njoftimin e familjarëve për arrestimin;- adresimin tek avokati mbrojtës apo- kërkesën për intervenim tek autoritetet vendase në rast se vërehen shkelje të të drejtave të njeriut. Shqipëria thyen “tersin” hungarez, vendos Broja 5 sht 2021 — drejtpërdrejt nga Rrjeti i Radio-Televizionit Shqiptar. Të dy Shqipëria vijon të këmbëngulë, por edhe Hungaria provon të rrezikojë ... Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21.11.2023 21 orë 20 nën 2023 — Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21.11.2023 21 orë më parë — Kosova U17 Kroacia U17 transmetim i drejtpërdrejtë 2022 Turqia U19 ... Hungaria mbështet Shqipërinë për hapjen e negociatave 10 maj 2019 — drejtpërdrejtë edhe në sigurinë e Evropës Qendrore”. Tags. Hungaria · negociatat · Paraardhëse U kap me 2 kg kokainë, arrestohet shqiptari në ... Marrëdhëniet mes dy vendeve të bazuara në natyrshmërinë e tyre, kanë fituar një dimension të ri, atë të Partneritetit Strategjik, që i hap rrugën institucionalizimit të marrëdhënieve dypalëshe në çdo fushë. Relacionet e shkëlqyera në mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë, përveç dimensionit parimor, janë të mbështetura edhe bashkëpunimin e shumanshëm konkret që dy vendet kanë ndërtuar ndër vite. Në këtë kontekst, Kosova dhe Shqipëria kanë të nënshkruara më së shumti marrëveshje bilaterale krahasuar me shtetet tjera rajonale, me theks të veçantë në segmentet vitale si ekonomia, arsim e kulture, e po ashtu janë në proces një sërë nismash të cilat rregullojnë edhe proceduralisht bashkëpunimin permanent në fusha të rëndësishme zhvillimore mes dy vendeve. Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21 nëntor 2023 ] Bjellorusia Kosova drejtpërdrejt falas 19 qers Bjellorusia... Hungari drejtpërdrejt) U18 Euro Kampionati Basketboll 2023/2024 Come join our Channell. Përballja me Hungarinë, 4 mungesa të sigurta, si do të 3 sht 2021 — Shqipëria përballet Hungarinë, një tjetër rival të drejtpërdrejt në PRAG SHQIPERI HUNGARI frame 678 1024x576. Futboll. Përballja me ... Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 14 nën 2023 — Grupi A: Itali, Republika e Irlandës, Norvegjia, Turqia, Letonia, San Marino Grupi B: Spanjë, Belgjikë, Skoci, Hungari, Kazakistan, Maltë ... (((futbolli#))) Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21 (futbolli#))) Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21.11.2023 Slloveni U19 - Ku ta shikoni drejtpërdrejt në TV (Shqipëria) | Futboll. Slloveni U19. Irlanda U19 Shqipëria U19 drejtpërdrejt falas 15 nëntor 2023 15 nën 2023 — Hungari drejtpërdrejt) U18 Euro Kampionati Basketboll 2023/2024 Come join our Channell. EKSKLUZIVE/ Besnik Dizdari: Titulli i vitit 1967 ... Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 Besides Armenia U21 scores you can follow 1000+ football competitions from 90+ countries around the world on Flashscore. GRUPI I: Anglia, Polonia, Hungaria, ... Shqiperi - Ambasadat e Republikës së KosovësAMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS AMBASADA E REPUBLIKËS SË KOSOVËS Mirë se vini në Ambasadën e Republikës së Kosovës në Shqipëri. Këtu mund t’i gjeni të gjitha informacionet e nevojshme dhe të kryeni shërbime që ofrohen nga kjo ambasadë. Sh. T. SKËNDER DURMISHI - Ambasador Kosova dhe Shqipëria kanë marrëdhënie të shkëlqyera dypalëshe, duke mos pasur asnjë çështje të hapur-diskutabile. Bashkëpunimi mes dy vendeve vlerësohet i shkëlqyer dhe vëllazëror. Bashkëpunimi dypalësh udhëhiqet nga interesi i përbashkët për të thelluar ndërveprimin politik, ekonomik, e kulturor dhe për të avancuar procesin e integrimit në Bashkimin Evropian, si projekt themelor në shërbim të paqes, stabilitetit dhe zhvillimit. Presidentja e Hungarisë: Mbështesim integrimin e 1 qer 2023 — Presidentja e Hungarisë, Katalin Novak, ka mbajtur një fjalë përshëndetëse në Kuvendin e Shqipërisë, ku ka theksuar se Hungaria mbështet ... Ndihma që mund të ofrohet nga përfaqësitë diplomatike/konsullore konsiston në:- Ofrimin e ndihmës shtetasve të Kosovës në raste të jashtëzakonshme;- Ofrimin e ndihmës për të burgosurit ose atyre në vështirësi ligjore me organet gjyqësore të shtetit pranues;- Ofrimin e ndihmës për rikthimin e shtetasve të Kosovës që kanë gjetur vdekjen në shtetin pranues dhe sigurimin e mbrojtjes së pasurisë së tyre. 100 €3. Pasaporta e humbur/dëmtuar/ripërtrirë........ 85 €4. Pasaporta për fëmijë deri në 3 vjeç........ 60 €5. Pasaporta për fëmijë nga 3-18 vjeç........ 70 €6. Dokument udhëtimi për të huajt........ 100 €III. Taksa për shërbime të gjendjes civile1. Regjistrimi i faktit të lindjes........ 20 €2. Regjistrimi i faktit të martesës........ 20 €3. Regjistrimi i faktit të vdekjes........ 20 €IV. Taksa për fitim/lirim të shtetësisë1. Aplikimi për fitim të shtetësisë dhe lirim nga shtetësia........ 50 €2. Vendimi për fitimin e shtetësisë........ Liberalizimi i vizave për shtetasit e Republikës së Kosovës dhe avancimi i agjendës integruese në BE do të sjellin përparimin e qëndrueshëm të vendit dhe konsolidimin e proceseve demokratike në Kosovë. Vlerësohet shtrirja e mëtejshme e përfaqësive të përbashkëta diplomatike, duke synuar vënien në qendër të vëmendjes zhvillimin e diplomacisë ekonomike si një nevojë parësore për të dy vendet. Rr. Në raste të vdekjes së shtetasit të Kosovës jashtë, përfaqësitë diplomatike/konsullore mund të ofrojnë listën e agjensive të shërbimeve funerale dhe çmimoren e përafërt; të regjistrojnë aktin e vdekjes dhe të lëshojë dokumentacionin e nevojshëm për rikthimin e trupit të të ndjerit. * Përfaqësitë nuk mbulojnë shpenzimet për riatdhesimin e kufomës. Regjistrimi i shtetasvePër t’u regjistruar, shtetasi i Kosovës duhet të paraqesë dokumentacionin i cili tregon shtetësinë kosovare, si dhe të dhënat kontaktuese. 180 €3. Vendimi për fitimin e shtetësisë për të mitur........ 80 €4. Vendimi për humbjen e shtetësisë me lirim........ 180 €5. Vendimi për humbjen e shtetësisë me lirim për të mitur........ 80 €V. Taksa për vërtetime të çdo lloji2. Vërtetime të çdo lloji........ Vërtetimi i çdo lloj vërtetimi lëshuar shtetasve të Kosovës........ 20 € Letërnjoftimi i Republikës së KosovësPër herë të parë (për personat mbi 16 vjeç):- Ekstrakti i lindjes- Nëse keni poseduar letërnjoftim të UNMIK-UT, atë duhet ta dorëzoni, ose në rast të humbjes raportin e policisë lidhur me humbjen e dokumentit;- Aplikimi bëhet personalisht në Konsullatë dhe- Taksa 40€Në rast të ripërtëritjes/korigjim të dhënash:- Ekstrakti i lindjes;- Letërnjoftimi i vjetër dhe- Taksa 40€Në rast të humbjes/konfiskuar:- Kopja e LTNJ, ose pasaportës- Ekstrakti i lindjes- Raporti i policisë lidhur me humbjen e LTNJ-së, gjegjësisht raportin e konfiskimit dhe- Taksa 40€ Pajisja me pasaportë të Republikës së KosovësPër t’u pajisur me pasaportë të RKS aplikuesit në të gjitha rastet duhet të paraqiten personalisht në Ambasadë/ Konsullatë. Hungaria: E papranueshme që BE të shtyjë negociatat me Gjatë një vizitë zyrtare të Ministrit në Detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme në Budapest, Hungaria ka bërë thirrje për hapjen e negociatave me Shqipërinë në ... Donika Kastrioti, vila nr. 6, 1001, Tiranë Këtu ju shërbejmë me të gjitha informatat dhe dokumentet e nevojshme të shërbimeve konsulore. Për dokumentet që mund të dërgohen si kopje, ju mund ti dërgoni online përmes formularit poshtë. Kështu edhe kurseni kohën tuaj edhe merrni përgjigje shpejt. PËR SHTETASIT E KOSOVËS Regjistrimi i shtetasve TAKSAT/PAGESAT KONSULLORE LETËRNJOFTIMI PASAPORTA FLETUDHËTIMI VËRTETIME Mbrojtja e interesave të shtetasve të Kosovës jashtëGjatë qëndrimit në shtetet e huaja, shtetasit e Kosovës mund të përballen me vështirësi të natyrave të ndryshme. Shtetasit mund të drejtohen tek misionet diplomatike/konsullore për paraqitjen e këtyre vështirësive dhe kërkimin e këshillave për tejkalimin e tyre. Mbështetje për çeljen e negociatave për Shqipërinë Ministri i Jashtëm i Hungarisë u shpreh se Bashkimi Evropian duhet t'i hapë negociatat me Shqipërinë në muajin qershor dhe se për Hungarinë shtyrja e vendimit ...


Om

Velkommen til gruppen! Du kan forbinde med andre medlemmer, ...
bottom of page