Nie ma też mowy o ulgowym potraktowaniu spotkania pucharowego, bo trener Zielonych Dawid Szulczek zapowiada, że chce wziąć rewanż za wpadkę ligową na swoim przyjacielu - szkoleniowcu Jagiellonii Adrianie Siemieńcu. Czytaj też: Warta Poznań - Jagiellonia Białystok 1:2. Stadion w Grodzisku Wielkopolskim odczarowany! Jagiellonia Warta. Ten mecz będzie się różnił od ligowegoNa pół gwizdka z pewnością nie zagra też drużyna z Białegostoku, która w tej rundzie u siebie nie doznała porażki i zamierza dobrą passę kontynuować. Jak może wyglądać pucharowa potyczka? - Myślę, że ten mecz będzie się różnił od ligowego. Zależy to od tego, jaką jedenastkę zdecyduje się wystawić trener Szulczek, a jaką ja. Kluczowe będą też wnioski, jakie obaj wyciągniemy.
Warta Poznań vs Jagiellonia Białystok live score, H2H and Warta Poznań Jagiellonia Białystok live score (and video online live stream) starts on 1 Dec 2023 at 17:00 UTC time at Stadion Warty Poznan stadium, ...
My swoje wnioski po spotkaniu w Grodzisku mamy, postaramy się je wdrożyć i poprawić to, co nie funkcjonowało - mówi Adrian Siemieniec. Wydaje się, że w podstawowym składzie Jagi dojdzie do zmian w porównaniu ze spotkaniem z 1 grudnia. Spodziewać się należy występu na przykład: Sławomira Abramowicza, Dusana Stojinovicia, Miłosza Matysika, Tomasza Kupisza, czy Jakuba Lewickiego. Trener Jagiellonii po wygranej z Wartą: Wnioski chcę zachować dla siebie- Punktem wyjścia do wystawienia składu w Pucharze Polski nigdy nie jest to, by dać komuś pograć.
Jeśli ktoś wychodzi na boisko, to po prostu na to zasługuje. Chcę wystawić taką jedenastkę, która w mojej opinii przybliży nas do tego, by awansować do kolejnej rundy - zaznacza szkoleniowiec Jagi. Jagiellonia - Warta. Bogdan Tiru: Białostocki zespół zrobił duży postępKibice na stadionie przy Słonecznej w składzie gości prawdopodobnie zobaczą dobrych znajomych, którzy jeszcze niedawno bronili barw klubu z Białegostoku - Rumuna Bogdana Tiru i Czecha Tomasa Prikryla. - Pierwszy raz miałem okazję zagrać przeciwko Jagiellonii po tym, jak blisko rok temu odszedłem z tego klubu.
Jagiellonia - Warta, druga odsłona. Tym razem stawką jest ćwierćfinał Pucharu Polski. Z uprzywilejowanej pozycji do meczu 1/8 Fortuna Pucharu Polski z Wartą Poznań przystąpi Jagiellonia Białystok. Żółto-Czerwoni wygrali kilka dni temu na wyjeździe mecz ligowy z ekipą ze stolicy Wielkopolski 2:1, więc teraz mają przewagę psychologiczną, a do tego 5 grudnia będą dysponować atutem własnego boiska. O awans do ćwierćfinału wcale nie musi być jednak łatwo, bo Warta w lidze spisuje się dużo lepiej na wyjazdach niż w Grodzisku Wielkopolskim, gdzie rozgrywa mecze jako gospodarz i zdobyła w delegacji 12 z 18 punktów.
Skrót meczu Warta Poznań - Jagiellonia Białystok 1:2. 3 dni temu — Jagiellonia Białystok zwyciężyła na wyjeździe z Wartą Poznań 2:1. Wpływ miały na to wpadka bramkarza, czerwona kartka dla młodzieżowca, ale i ...
Jagiellonia - Warta, druga odsłona. Tym razem stawką jest 9 godzin temu — Po zwycięstwie 2:1 w Grodzisku Wielkopolskim z Wartą Poznań w meczu 17. kolejki PKO Ekstrklasy trener Jagiellonii Białystok Adrian Siemieniec ...
FC 24 | Polish Cup | 2023/2024 | 1/8 | Jagiellonia - YouTube YouTube YouTube 16:33 YouTube EmkaTeam Games 9 godzin temu 9 godzin temu Nie zawiera: gledaj gledaj
Trzeba przyznać, że zespół bardzo się rozwinął, zrobił duży postęp, a ta runda jest naprawdę imponująca w wykonaniu Jagiellonii. Kto wie, może nawet włączy się do walki o mistrzostwo - przyznaje w klubowych mediach Warty Bogdan Tiru. - Na pewno było miło znów zobaczyć się z moimi dawnymi znajomymi z Jagiellonii. A mam ich tam trochę, bo spędziłem w tym klubie trzy lata. Z pierwszym gwizdkiem te dodatkowe emocje na pewno nie miały już znaczenia i liczyło się tylko zwycięstwo Warty Poznań. Jestem teraz jej zawodnikiem, czuję się tu szczęśliwy i robię wszystko, żeby drużyna miała jak najlepsze wyniki - dodaje. Szanse w potyczce pucharowej może dostać także trzeci eksjagiellończyk - Dawid Szymonowicz, nieobecny w meczu ligowym za nadmiar żółtych kartek, podobnie, jak inny ważny obrońca poznańskiej ekipy - Jakub Bartkowski. Może się zatem okazać, że przynajmniej w formacji defensywnej Warta będzie w Białymstoku znacznie mocniejsza niż w meczu ligowym u siebie.
Jagiellonia Białystok 1 - 0 Warta Poznań - YouTube YouTube YouTube 0:54 YouTube Daniel2000 dzień temu dzień temu Nie zawiera: gledaj gledaj