top of page
  • Facebook Social Ikon

Minhjemmeside gruppe

Offentlig·1 medlem

Hungaria Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 5 dhjetor 2023

1 orë më parë — Moldavia Shqipëria transmetim i drejtpërdrejtë 17 nëntor 202 Hungaria SMS 12 në numrin e shfaqur në ekran 12 Maj ora 21. 00 në Duna TV 22 ...

Ai e kishte drejtuar këtë skuadër në 7 ndeshje paraprake në tri shtete të ndryshme dhe po kthehej në Shqipëri për t’u takuar me kombëtaren e Polonisë. Në të vërtetë Kombëtarja e Shqipërisë kishte, si të thuash, një parahistori, me atë të Polonisë. Më 6 nëntor 1949 në Varshavë Polonia kishte fituar 2-1 me Shqipërinë; më 1 maj 1950 Shqipëria kishte barazuar 0-0 me Poloninë në Tiranë. Tash e kishte fjalën 29 Nëntori 1953. Historia e shkurtër e këtij trajneri në Shqipëri do të mbetej krejt e veçantë. Kështu, Vadas e drejton Kombëtaren në plot 9 ndeshje, duke qenë se këto ndeshje janë të një kompozicioni vërtet “të larmishëm” për sa i përket rangut të emërtimeve të tyre në pjesëmarrje të pangjashme, zyrtarisht me Kombëtaren atij do t’i njihej vetëm një ndeshje: ajo e fitores së madhe të 29 Nëntorit 1953 Shqipëria – Polonia, 2-0! SHQIPËRIA E FUTBOLLIT 75 DITË JASHTË SHQIPËRISË! Ky nëntitullim duket si kakofoni. Por vetëm kështu mund të nënkuptohet gjithçka. Sepse ky vit 1953 do të ishte një vit tjetër i pasur për futbollin shqiptar, madje jo pak edhe i çuditshëm, kontradiktor, humbës dhe fitues. Thjesht ngaqë për të mbërritur te fitorja 2-0 me Poloninë, për fat, Kombëtarja e Shqipërisë do të përshkohet edhe në humbje vërtet kontradiktore. E, prapë më duhet të mbështetem te “Libri i Kombëtares” dhe të mbërrij tek argumenti që edhe sot po e titulloj me emrin e një njeriu të vetëm. Ai ishte një burrë nga Hungaria, i cili quhej Miklos Vadas. E pra? Kishte shpërthyer futbolli hungarez i Pushkashit, Grosiçit, Bozhikut, Hidegutit e Koçishit. Dhe të thirrej një trajner nga Hungaria, doemos që asokohe konsiderohej fat i madh, sidomos për futbollin shqiptar. Kështu, krejt papritmas, në Shqipëri mbërrin hungarezi 45-vjeçar Miklos Vadas, me synimin për t’i dhënë Kombëtares shqiptare sadopak një stil hungarez. Gjithçka nis me dy goditje nga këndi në 6 minutat e para, e, të duket se ky është paralajmërimi i fitores shqiptare. Dhe po nga një goditje tjetër nga këndi vjen dhe goli i parë. Është minuta e 12-të. Nga këndi ekzekuton Hamdi Bakalli, krijohet një si lëmsh para portës së Szymkowiak-ut, por Loro Boriçi “vjedh” topin dhe rrjetë: Shqipëria – Polonia 1-0! Dhe mu këtu nis kthesa polake. Gjuajtje, goditje nga këndi, shtyllë, por pritje të mrekullueshme nga Qemal Vogli. Është një kthesë që zgjat vetëm 20 minuta, sepse shpejt fuqinë e rimerr sulmi shqiptar. Mbërrihet kështu te minuta e 35-të, kur para saj Loro Boriçi ka marrë në zotërim gjithçka: organizimin e sulmit – duke u shfaqur në atë që mbas disa vitesh do të njihej si roli i mesfushorit organizator – gjallërim i gjithë shokëve të skuadrës derisa mbërrihet te minuta e 35-të. Në këtë çast Boriçi fton Xhevdet Shaqirin të niset rrufeshëm, i cili ndjek sprintin e Refik Resmes. (JETONI##) Hungaria Shqipëria 2022 5 dhjetor 2023 54 minuta më parë — (JETONI##) Hungaria Shqipëria 2022 Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 Shqipëria Armenia transmetim i drejtpërdrejtë ... Vadas pranon të afrojë të rinj të tillë si Shefki Boshnjaku, Leonidha Dashi, Kol Gjoni, Qemal Cungu, Buto Smaja, Shuaip Keri, Abdurrahman Haxhiu (Roza), Stavri Lubonja, Hysen Verrija, Tafil Baçi, Simon Deda dhe Ali Tepelia. Midis tyre janë plot 11 futbollistë shkodranë së bashku me të gjithë shkodranët e tjerë të Partizanit e Dinamos, ndërsa 7 janë të Punës së Shkodrës! Kurrë më në grumbullimet e Kombëtares nuk do të thirren kaq shumë djem nga Qyteti i Futbollit. E kujt qe merita: e hungarezit Vadas apo e shqiptarit të Shkodrës, Muc Koxhja? … E, për fat, është ky vit 1953 që do të shënojë fillimin e rënies së pandalshme për gati 20 vjet të Vllaznisë së Shkodrës. Ndërkaq, ia vlen të kujtosh se trajneri hungarez nxjerr për herë të parë nën fanellën e kuqe një talent të madh si 20-vjeçari Simon Deda, por dhe debutuesin tjetër të hekurt në mbrojtje, Leonidha Dashi të Dinamos. Anglia U17 Kosova U17 transmetim i drejtpërdrejtë 06/11 6 nën 2023 — (ONLINE@@) Shqipëria U21 Rumania U21 drejtpërdrejt 12 sht 2023 — Kosova Rumania transmetim i drejtpërdrejtë. Hungaria, Islanda, Letonia ... Kësisoj, edhe pse protagoniste ishte Kombëtarja e Shqipërisë së “vogël”, por e cila nuk donte të ndalej. 29 NËNTOR 1953. Shqipëria – Polonia, 2-0. Tribuna qendrore klasike dhe historike e stadiumit kombëtar “Qemal Stafa” që nuk është më. Skuadrat duke hyrë në fushën e ndeshjes. Djathtas Fagu, Vogli, Boriçi, Vila, Jareci, Resmja. E kemi fjalën për ndeshje të Kombëtares së saj në tokën e saj. Ndikimi vjen prej dy fitoreve të bujshme të një viti më parë, ato të “Shqipërisë së Myslym Allës”, siç kemi titulluar në dy numra të mëparshëm të “Panorama Sport”, një Shqipëri, e cila brenda 8 ditëve kishte mposhtur dy herë, 3-2 e 2-1, Çekosllovakinë. Tash do ta kishte radhën dikush tjetër… Por nuk mund të mbërrijmë kaq shpejt te kjo ngjarje, që i përket po ditës së çlirimit të asaj që quhej Republika Popullore e Shqipërisë: 29 Nëntor, tashmë i vitit 1953. (SHIKONI>) Shqipëria Polonia transmetim i drejtpërdrejtë 10 sht 2023 — Hungaria, Islanda, Irlanda, Izraeli, Italia, Kazakistani, Kosova, Kirgistani, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Malta, Moldavia, Mali i Zi ... [[[HD live@@@]]<] Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt 5 dhjetor 59 minuta më parë — [HD live@@@]]<] Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt 5 dhjetor 2023 10 maj 2019 — drejtpërdrejtë edhe në sigurinë e Evropës Qendrore”. Tags. Kosova U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 14/11/2023 14 nën 2023 — Hungaria, por kjo nuk do të thotë se do të dorëzohemi transmetim i drejtpërdrejtë 2022 25 marIzraeli Sot – Voice of IsraelSpain Home [TV***] Hungaria Shqipëria shiko live 05.12.2023 - ampac 55 minuta më parë — Portugalia U17 Shqipëria U17 drejtpërdrejt 15 nëntor 2023 Sh (SHIKO TV<) Kosova U19 Sllovenia U19 transmetim i drejtpërdr 10 orë më parë — ... Ndeshja e Bukureshtit do të gozhdohej 3- 3 deri në të minutën 84 përmes kësaj ecurie më se dramatike e galopante së bashku: në minutën e 13-të Cordas 1-0, në të 20’ Boriçi 1- 1, në të 21’ Machos 2-1, në të 28’ Boriçi 2-2, në të 46’ Cordas 3-2, në të 55’ Resmja 3-3 dhe vetëm në të 84’ me golin e tij, Machos e çon skuadrën hungareze në fitoren 4-3. Kjo kur të gjithë ne shqiptarët, po gëzoheshim fort dhe siç thuhej, “Shqipëria po barazon me Hungarinë”. Kështu është thënë për jetë. Prej Festivalit të Bukureshtit, Vadas mbërrin me Kombëtaren e tij në Bashkimin Sovjetik, ku e presin ndeshjet historike me klubet më të mëdha ruse. Top Channel/ Sot Hungari-Shqipëri/ Trajneri Reja - YouTube YouTube YouTube 1:35 YouTube Top Channel Albania 9 tet 2021 9 tet 2021 Po atje nuk mund të përballohej: 0-4 prej Dinamos së Moskës, 0-3 prej Zenitit të Leningradit, 0-3 prej Spartakut të Moskës para 50. 000 e deri te 80. 000 shikuesve, ngjarje të jashtëzakonshme edhe për vetë sovjetikët, të cilët, sidoqoftë, po i shijonin këta ballkanas fort miq, ashtu të shpejtë, edhe pse humbasin asisoj. I mahnit portieri Qemal Vogli me gjithë golat e pësuar. Me Spartakun e Moskës, i cili sapo fitonte titullin e kampionit kombëtar – ishte si të luaje me Kombëtaren e Bashkimit Sovjetik. Nuk ishte një emër sidokudo. Njeri i kulturës dhe i praktikës së futbollit, anëtar i Këshillit të Trajnerëve të Hungarisë, Vadas kishte një emër. Futbollist i njohur i Paraluftës me skuadrat e Budapestit, Pasluftës ai arrin deri në trajner i Kombëtares B të Hungarisë, madje edhe i Ferencvaroshit që ishte pjesë e elitës së futbollit hungarez, pikërisht në kulmet e tij, në fillim të viteve ’50. Miklos Vadas ishte drejtuesi i lojtarëve për të rinj dhe atyre të rezervave pranë Këshillit të Ministrave të Hungarisë, funksione që asokohe nënkuptonin poste të rëndësishme, në stilin e organizimeve të tilla në vendet komuniste. [[[SPORT TV!]]@@] Kosova Bjellorusia drejtpërdrejt live 21 n 20 nën 2023 — Hungari ndaj Bjellorusisë. Vendasit e nisën ndeshjen me “marshin e Shqipëri [Falas*] Bjellorusia Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 19 q. Kosova U19 Sllovakia U19 drejtpërdrejt falas 15 nëntor 2023 ... Hungaria, Turqia Grupi A5: Zvicra, Anglia Groupe de cspefurtado (TRANSMETIM I DREJTPËRDREJTË==) Turqia U19 Shqipëria U19 transmetim i drejtpërdrejtë ...

Om

Velkommen til gruppen! Du kan forbinde med andre medlemmer, ...

bottom of page